Mobiliteit is een van de belangrijkste dingen in het dagelijks leven, vooral voor rolstoelgebruikers. In staat zijn om naar believen naar buiten te gaan, is absoluut een bevrijdende sensatie, of het nu gewoon op de weg is of om naar de winkels te gaan. Op dit moment kunnen veel mensen in een rolstoel korte afstanden afleggen in hun stoel binnen hun gemeenschap, maar het kan een grotere uitdaging zijn om ergens verder weg te komen. Daarom zijn rolstoeltoegankelijke voertuigen of WAV’s gemaakt. Ze zorgen ervoor dat rolstoelgebruikers snel en eenvoudig kunnen worden gereden waar ze het liefst willen gaan. Er zijn een aantal uitstekende redenen om een ​​van de vele beschikbare auto’s voor gehandicapten te kiezen, en dat wetende, zijn hier drie van de beste.

WAV’s zijn redelijk (en zijn vaak ook gratis)

Een rolstoeltoegankelijk voertuig is meestal een van de meest bevrijdende toevoegingen aan het dagelijkse leven van een rolstoelgebruiker, maar het kan onaangenaam zijn als het aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Gelukkig zijn veel voertuigen met een handicap realistisch geprijsd en in sommige gevallen kunnen ze helemaal gratis of met een aanzienlijke korting worden verkregen. dus de eigenaar hoeft zich nooit zorgen te maken over de onderhoudskosten die normaal gesproken gepaard gaan met langdurig voertuiggebruik.

WAV’s zijn op maat gemaakt voor rolstoelgebruikers

Welk bedrijf u ook kiest, alle rolstoelauto’s zijn gemaakt met het uitdrukkelijke doel om comfortabel en gemakkelijk toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers. Van vierpuntsbevestigingsmiddelen voor rolstoelen tot oprijplaten die automatisch omhoog en omlaag gaan, alles is bekeken vanuit het oogpunt van een rolstoelgebruiker. Hierdoor is een rolstoelvoertuig, in vergelijking met standaard wegauto’s, snel in te stappen, prettig om in te reizen en biedt het veel ruimte. Sommige WAV’s zijn zo ontworpen dat de rolstoelgebruiker naar voren kijkt om het volledige zicht op de voorruit te ervaren. Dit helpt voor mensen die last hebben van reisziekte – naast het feit dat ze precies hetzelfde uitzicht hebben als de bestuurder, een bevrijdende ervaring op zich.

Genieten van persoonlijke vrijheid en zelfredzaamheid

Het grootste voordeel en de grootste reden om een ​​rolstoelauto aan te schaffen is misschien wel de vrijheid die ze bieden. Of het nu een Peugeot, Renault of een andere fabrikant is, bijna iedereen biedt een ongeëvenaarde hoeveelheid vrijheid en keuze aan rolstoelgebruikers. Ze zijn wat wel eens een ‘enabler’ wordt genoemd, in die zin dat ze rolstoelgebruikers een grotere keuzevrijheid geven, of dat nu is om naar de winkels te gaan of door het land te reizen. Ze kunnen het dagelijkse leven van mensen in een rolstoel vertienvoudigen, en dat is misschien wel de best mogelijke reclame en aanbeveling die ze kunnen krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.